Mono no aware

Jeg leser Veronika/Mike sin blogg, og jeg vet det høres rart ut, men når hun fortalte at hun ikke lenger hadde ring på fingeren og at hjertet hennes var et eneste stort hulrom så ble jeg misunnelig.

Ikke fordi jeg ønsker å ha kjærlighetssorg, men fordi det å ha kjærlighetssorg er en gyldig grunn for å ha det vondt, drikke vin, høre på triste sanger og ligge under dyna til klokka er fire på dagen.  Det er vanskelig for mange å forstå at man kan ha det vondt uten å vite hvorfor. At hjertet verker, at en sang eller lukt kan sende deg over kanten og at dagene føles meningløse. Ofte så vet man ikke engang at man går rundt med en boble med smerte inne i seg før den sprekker.

Men det aller verste er ikke når boblen sprekker, men når den ikke gjør det. Når den bare lar smerten sive ut litt etter litt. Så istedenfor å ha det forferdelig periode med vin, dyne, musikk, is og hånden til en god venn, så kjenner man på smerten i uke etter uke, måned etter måned. Til den legger seg i dvale for sakte å bygge seg opp igjen. Det føles som om man står på kanten av stupet, men det er ingen vei ned. Eller tilbake.

Noen ganger prøver man å finne ut hvorfor ting er som de er. Er det fordi de nærmeste vennene ikke bor i nærheten og kan ta deg imot om du faller. Er det fordi man ikke stoler på at noen kan ta en imot, at ingen er sterke nok eller vil. Er det fordi man ikke ønsker å vise at man er noe annet enn den blide jenta. Den man trives best med å være. Eller kanskje det er fordi at når du er med vennene dine så er alt bra, for da er man sammen med de som betyr noe.

Det er når man er alene at tankene kommer. Usikkerheten om at du er til bry, at du ikke strekker til, at du ikke er den viktigste personen i livet til noen og at du aldri vil bli det. Så uendelig mange tanker, som du vet at ikke er sanne, farer gjennom hodet.

Men når du ligger der alene så er det som den eneste sannheten i verden.

Spilleliste for kjærlighetssorg og triste dager, Mono no aware.

Mono no aware is the hidden corners of things, the deeper meanings, not the superficial reactions we might have to something that affects us. It is the sadness of things.

Reklamer

3 kommentarer om “Mono no aware

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s